nieuws & activiteiten


Als de omstandigheden het toelaten, komt er ook dit najaar weer een gezellige lunchdrive bij Shared dining Restaurant Renao.
Wanneer:
Najaar

Tijd:


10:30 - Ontvangst
11:00 - Begin
16:30 - Einde
Waar:
Shared-dining restaurant Renao
Schelmseweg 50, 6816 SH Arnhem
Kosten:
€42,-- per paar, incl. warme lunch-buffet


Als de omstandigheden het toelaten, komt er ook dit najaar weer een gezellige lunchdrive bij Panoramarestaurant De Blaauwe Kamer
Wanneer:
Najaar

Tijd:


10:30 - Ontvangst
11:00 - Begin
16:30 - Einde
Waar:
De Blaauwe Kamer 14
6702 PA Wageningen
Kosten:
€42,-- per paar, incl. warme lunch-buffet


Als gediplomeerd bridgedocent geef ik bridgeles op alle niveaus en in groepen van alle groottes.
Regelmatig organiseer ik cursussen voor beginners en gevorderden in samenwerking met bridgeclubs.
Ook kunt u bij mij terecht voor privéles, systeemadvies of coaching aan de bridgetafel of via de PC of tablet.
Als gediplomeerd wedstrijdeider kan ik uw bridgefeestje, - weekend, -week of -vakantie leiden.
Er kan "gewoon" gebridged worden, maar ook feestdrives zoals bridgebingo, scrabblebridge of monopoly-bridge behoren tot de mogelijkheden.

Ik beschik over professionele wedstrijdmaterialen, waaronder bridgemates.

Aanschaf
U kunt uw bridgematerialen, ook boeken en software, via mij bestellen. U betaalt in het algemeen geen verzendkosten.

Verhuur
Heeft u tijdelijk een tekort aan materiaal? Ik verhuur boards, tafelbladen, biddingboxen, bridgemates.

Sinds enige jaren verzorg ik de beginnersrubriek in het bondsblad Bridge van de Nederlandse BridgeBond ... Erg leuk om te doen.
Voor mijn gevoel bridge ik al mijn hele leven. Ik zal een jaar of 8 à 9 geweest zijn toen ik het spel van mijn ouders en mijn oudere broer leerde. Zodra mijn moeder ontdekte dat ik 13 kaarten kon vasthouden, vroeg ze mijn vader: "Bert, ze kan 13 kaarten vasthouden, dan kan ze toch ook leren bridgen?" en niet lang daarna kreeg ik een kladblaadje onder mijn neus: A = 1 slag, AH = 2 slagen, AV = 1½ slag, H = ½ slag. Openen mocht ik met 2½ slag en een vijfkaart of 3 slagen en een vierkaart. En zo stonden er nog wat regels op het papiertje van wat ik wel en niet moest doen. Dit waren mijn eerste bridgelessen, gewoon aan de eettafel. Al gauw werd ik door het fantastische spel gegrepen en bridgeten we thuis een paar maal per week; andere kaartspelletjes kwamen er niet meer aan te pas als we met zijn vieren waren.

Toen begin jaren '80 de AVRO-cursus op televisie gegeven werd, besloot ik het nu maar eens "echt" te gaan leren en gaf ik me op voor de cursus die in ons dorp werd gegeven. Aansluitend ben ik naar de club gegaan die uit deze cursus voortkwam.
Na vele omzwervingen kwam ik in 2003 in Arnhem terecht en niet veel later sloot ik mij aan bij Bridgeclub Doorwerth. Inmiddels speel ik bij Bridgeclub Doorwerth en BC Interbridge, ben ik regelmatig bij kroegentochten en regionale toernooien te vinden en speel ik natuurlijk op internet bij Stepbridge en BIC. Als er ergens gebridget wordt ben ik erbij ...

Door het wegvallen van een bridgedocent bij Bridgeclub Doorwerth ben ik in september 2011 in een gat gesprongen en ben ik begonnen met het geven van bridgeles. Parallel aan het lesgeven heb ik de NBB-opleiding tot Bridgedocent gevolgd, waar ik in juni 2012 met lof voor geslaagd ben. Sinds de start in 2011 geef ik enkele malen per week les in Arnhem, Doorwerth en (wijde) omgeving, zowel in verenigingsverband als privé.

Naast het bridgedocentschap heb ik me ontwikkeld in de aspecten van club- en wedstrijdleiding en sinds 2014 ben ik (door de NBB) WL-gekwalificeerd, het hoogste niveau op het gebied van bridgewedstrijdleiding in Nederland. Sindsdien leid ik regelmatig drives, bridgeweekenden en bridgevakanties.

Begin 2018 was ik mede-oprichter van Bridge72 BV, een bedrijf dat de succesvolle bied-app bid72 heeft ontwikkeld. In het voorjaar van 2020 heb ik mij van dit bedrijf teruggetrokken zodat ik mij weer helemaal op mijn passie kan gaan richten: lesgeven en drives begeleiden.